Dit is een nieuwe pagina.

Tienhoven - 10 woningen.

Active Bouw verzorgt hier het monteren van de betoncasco, steiger en het metselwerk.


Aan de Dominee van Schuylenburglaan in Tienhoven hebben 8 twee-onder-een-kap woningen te kampen met funderingsproblemen. Opdrachtgever Portaal heeft besloten deze te slopen en 10 nieuwe huurwoningen te bouwen. Wij zullen hier vier twee-onder-een-kap en 2 rijen met ieder 3 woningen bouwen.

"Van oud naar nieuw"
"Van oud naar nieuw", dat is wat dit project in Tienhoven kenmerkt. De huurders van de huidige woningen zullen eind oktober tijdelijk een andere huisvesting krijgen van opdrachtgever Portaal. De huurwoningen worden gesloopt en op dezelfde plek worden nieuwe woningen gebouwd die aan de toekomstige wooneisen voldoen. De huurders zullen naar verwachting Q2 2019 weer hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe huurwoning.

NOM-woning
Een NOM-woning is een zeer energiezuinig huis. Dit bereiken we door optimale isolatie van de daken, muren, vloeren en ramen. Daarnaast komt er in de woning een lage temperatuurverwarming, een efficiënte warmtapwateroplossing, een warmteterugwinning ventilatie (WTW) en zonnepanelen. De opgewekte energie door middel van zonnepanelen is zodanig hoog dat de gebouw gebonden energievraag en de bewoners energievraag in zijn geheel wordt terugverdiend.

Energie Prestatie Vergoeding
Door deze sloop en nieuwbouw is de woning geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) met de bewoners af te spreken. Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.